Laborant/ka
Opis stanowiska
Pełny opis stanowiska
-
Prowadzenie działań kontrolnych jakości wyrobów, surowców i półproduktów (pobieranie próby w obszarze produkcji, przeprowadzanie analizy 1 x godz. – podczas bieżącej produkcji)
-
Odpowiadanie za kalibracje i konserwacje urządzeń pomiarowych
-
Podejmowanie decyzji odnośnie zatrzymania produktu niespełniającego wymagań
-
Odpowiadanie za dopuszczenie linii do startu po wykonaniu testów czystościowych
-
Przygotowywanie danych i raportów
-
Na bieżąco przekazywanie danych o właściwościach wyrobu operatorom
-
Prowadzenie samodzielnie projektów na obszarze produkcji
-
Opracowywanie i przeprowadzanie szkoleń jakościowych/audytów
-
Wykonywanie badań analitycznych i testów
Qualifications/Requirements
-
Wykształcenie wyższe lub w końcowym etapie studiów (kierunki związane z przetwórstwem żywności, biotechnologią, zarządzaniem jakością lub pokrewne)
-
Pełna dyspozycyjność
-
Samodzielność i inicjatywy w działaniu
-
Dokładność i systematyczność
-
Komunikatywność i umiejętność pracy w zespole
-
Zainteresowanie problemami jakościowymi i bezpieczeństwa żywności
-
Znajomość obsługi pakietu MS Office
-
Komunikatywna znajomość języka angielskiego
Job Type: Umowa na pełen etat