Przenośny refraktometr Brix

Nowość Mettler-Toledo w zakresie oznaczania wartości Brix w próbkach żywności i napojów: dzięki pełnemu zakresowi Brixa (0−95° Brix) i 10 zintegrowanym skalom związanym z cukrem, ręczny refraktometr MyBrix doskonale nadaje się do pomiaru niemal wszystkich próbek żywności i napojów.

Jest idealny do określania optymalnego czasu zbioru owoców i warzyw, przeprowadzania inspekcji towarów przychodzących lub kontroli procesu i jakości w produkcji soków, win, napojów bezalkoholowych i żywności.

Refraktometr MyBrix błyskawicznie i precyzyjnie mierzy indeks refrakcji oraz zawartość cukru. Wystarczy umieścić próbkę na pryzmacie, nacisnąć przycisk odczytu i w ciągu zaledwie 2 sekund uzyskać wyniki w żądanej skali.

Dzięki kompaktowej, wytrzymałej i odpornej na warunki atmosferyczne konstrukcji pomiary można wykonywać praktycznie wszędzie – w terenie, przy linii produkcyjnej lub w laboratorium kontroli jakości.

Wyniki są automatycznie kompensowane temperaturowo i przeliczane na maksymalnie 3 z 10 zintegrowanych skal cukrowych, takich jak Brix, Oechsle, Baumé i wiele innych

Więcej na stronie producenta

Preferencje plików cookies

Niezbędne

Niezbędne

Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

X
Przejdź do treści