Pracownik Techniczny w Laboratorium Badań Żywności
Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania z siedzibą w Rzeszowie od lat zajmuje czołowe pozycje w rankingach ogólnopolskich dotyczących jakości kształcenia, bogatej infrastruktury, kadry naukowo-dydaktycznej i międzynarodowości. W międzynarodowym rankingu UI GreenMetric Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie, po raz trzeci z rzędu, zajęła drugie miejsce wśród polskich uczelni.
Obecnie poszukujemy osoby na stanowisko pracownika technicznego w Laboratorium Badań Żywności. Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za wykonywanie badań i analiz żywności, w tym szczególnie przy użyciu metod kolorometrycznych. Jest to doskonała okazja dla osoby, która posiada wiedzę z zakresu technologii żywności i żywienia oraz chce rozwijać się w obszarze badań jakościowych i technologicznych produktów spożywczych.
- Wykonywanie analiz jakościowych i technologicznych próbek żywności przy użyciu metod kolorometrycznych
- Prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej i sporządzanie raportów z wynikami badań
- Współpraca z innymi działami w firmie w zakresie realizowanych projektów badawczych
- Udział w opracowywaniu i doskonaleniu metod badawczych
- Ukończone studia wyższe z zakresu: Technologia żywności i żywienia lub pokrewne ze specjalnością w zakresie analizy żywności
- Umiejętność posługiwania się metodami kolorometrycznymi (np. ABTS+, DPPH) w badaniu żywności
- Znajomość języka angielskiego na poziomie B2 (w mowie i piśmie)
- Wiedza z zakresu technologii żywności i metod analizy jakościowej
- Umiejętność obsługi sprzętu laboratoryjnego oraz przeprowadzania analiz
- Samodzielność w realizacji powierzonych zadań oraz dobra organizacja pracy
- Umiejętność pracy w zespole i komunikatywność
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
- Możliwość rozwoju – udział w szkoleniach, konferencjach, studiach podyplomowych
- Dodatkowe dni wolne od pracy
- Wydarzenia integracyjne
- Dofinansowanie do pakietu sportowego Medicover