Laborant/ Laborantka
Twoje zadania:
-
Kontrola jakości na każdym etapie produkcji piwa
-
Pobieranie prób do analiz fizykochemicznych i mikrobiologicznych
-
Wykonywanie analiz surowców i opakowań
-
Prowadzenie dokumentacji z wykonanych analiz
-
Obsługa i utrzymanie czystości oraz sprawności technicznej urządzeń kontrolno-pomiarowych
-
Zachowanie standardów bezpieczeństwa i czystości na powierzonym obszarze
Nasze wymagania:
-
Wykształcenie wyższe – kierunki: technologia żywności, biotechnologia, mikrobiologia, chemia, biologia (dopuszczalne wyksztalcenie średnie chemiczne z doświadczeniem pracy w laboratorium)
-
Wiedza z zakresu analityki chemicznej
-
Znajomość podstawowego sprzętu laboratoryjnego oraz umiejętność jego obsługi
-
Precyzja i dokładność w wykonywaniu analiz laboratoryjnych
-
Gotowość podjęcia pracy w systemie trzyzmianowym
-
Znajomość pakietu Microsoft Office
-
Umiejętność pracy w zespole, odpowiedzialność i dokładność
-
Aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna
To co nas wyróżnia spośród innych firm z branży FMCG to lokalna niezależność w kreowaniu naszego biznesu. Jesteśmy częścią Grupy Heineken, ale w Grupie Żywiec zawsze współuczestniczysz w budowaniu marek i masz możliwość realizowania własnych pomysłów – nieważne czy pracujesz w dziale sprzedaży, produkcji czy marketingu.
Naszą cechą charakterystyczną jest łączenie tradycji z innowacyjnością. W każdym z pięciu browarów położonych w różnych zakątkach Polski czerpiemy inspirację do pracy z charakteru i kultury regionu oraz doświadczeń naszych poprzedników. Jednocześnie stale ulepszamy proces produkcyjny, korzystamy z nowych technologii i odkrywamy nowe smaki.
Czujesz, że odnalazłbyś się w naszym piwnym świecie? Dołącz do nas i bądź częścią Ż!