Dostawa aparatury naukowo-badawczej
Dane organizatora | SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE 02-787 WARSZAWA NOWOURSYNOWSKA 166 Tel. 22 593 13 90 Fax. 22 593 10 87 E-mail szp@sggw.edu.pl WWW www.sggw.pl |
---|---|
Województwo | mazowieckie |
Powiat | Warszawa |
Treść zamówienia | Dostawa aparatury naukowo-badawczej Zadanie nr 1 1. Analizator podstawowego składu chemicznego mleka 1 szt. 2. Analizator jakości mikrobiolo… |
Opis zamówienia | Dostawa aparatury naukowo-badawczejZadanie nr 11. Analizator podstawowego składu chemicznego mleka 1 szt.2. Analizator jakości mikrobiologicznej i cytologicznej mleka 1 szt.3. Aparat do wykonywania posiewów spiralnych 1 szt.4. Urządzenie do dynamicznych testów systemów udojowych z pakietem |
Specyfikacja | https://tender-attachments.com/cgi-bin/gd_tai.cgi?action=5&id=bip.sggw.edu.pl_1704267780592 |
LINK do SIWZ | http://bip.sggw.edu.pl/zamowienie-publiczne/zapytanie-ofertowe-analizator-podstawowego-skladu-chemicznego-mleka-1-szt-analizator-jakosci-mikrobiologicznej-i-cytologicznej-mleka-1-szt-aparat-do-wykonywania-posiewow-spiralnych-1-szt-urzadzeni/ |
Wymagany termin realizacji zamówienia | do 60 dni od daty zawarcia umowy. |
Miejsce i termin składania ofert | SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE 02-787 WARSZAWA NOWOURSYNOWSKA 166 2024-01-05 |
Sposób składania ofert | SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE, NOWOURSYNOWSKA 166, 02-787 WARSZAWA Godzina: 12:00 |
Miejsce i termin otwarcia ofert/licytacji | |
Termin związania ofertą | |
Składanie ofert wariantowych/częściowych | |
Uwagi | ZAPYTANIE OFERTOWE Na podstawie Regulaminu udzielenia zamówień publicznych na dostawy lub usługi służące wyłącznie do celów prac badawczych, eksperymentalnych, naukowych lub rozwojowych albo z zakresu działalności kulturalnej, których wartość jest równa lub przekracza netto 130000 PLN i jest kwotą mniejszą od wartości określonej zgodnie z art. 3 ust 2, ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający-Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zwraca się z zapytaniem ofertowym o cenę dostaw/usług, określonych poniżej: 1. Zamawiający: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego W Warszawie Instytut Nauk o Zwierzętach Katedra Hodowli Zwierząt ul. Ciszewskiego 8, pok. 1043, 02-786 Warszawa NIP 525 000 74 25 oraz REGON 000001784 2. Przedmiot zamówienia: dostawa aparatury naukowo-badawczej zgodnie z poniższą specyfikacją: Zadanie nr 1 1. Analizator podstawowego składu chemicznego mleka 1 szt. Opis minimalnych parametrów wymaganych przez Zamawiającego: Wydajność: 30 -50 próbek/godzinę Badane produkty: mleko surowe (krów, kóz, owiec, bawołów), mleko pasteryzowane, śmietanka, serwatka Przystawka ze specjalną wagą do badania produktów mleczarskich Rodzaj próbki: świeża lub konserwowana Podstawowy wymagany zakres badanych parametrów w mleku surowym: tłuszcz, białko ( w tym ogólne i właściwe), laktoza, sucha masa, sucha masa beztłuszczowa, woda, mocznik, kwasowość ogólna,kazeina,gęstość, profile kwasów tłuszczowych ( nasyconych, nienasyconych, jedno-nienasyconych, wielo-nienasyconych, C16:0, C18:0, C18:1), kwasy omega 3,6, ciała ketonowe-kalibracja na BHB krwi, laktoferyna, glukoza, galaktoza Możliwość archiwizacji wyników oraz pełnego dostępu do bazy spektrów absorpcji podczerwieni wszystkich badanych próbek, w celu tworzenia nowych aplikacji i prowadzenia prac naukowo-badawczych Możliwość samodzielnego opracowywania i dodawania nowych aplikacji w konsultacji z dostawcą Bezodczynnikowa standaryzacja celi pomiarowej pozwalająca na ograniczenie konieczności sprawdzania kalibracji i zwiększenie stabilności urządzenia Funkcja pozwalająca na wykrycie anomalii w mleku Zgodność z wymogami norm: ISO 9622/IDF 141 C: 2000, ISO13528A, ISO15885 oraz wymogami właściwych standardów ICAR Program operacyjny (kontrola nad aparatem, archiwizowanie i transfer wyników, tworzenie i wydruk statystyk) zapewniający pełny dostęp do spektrów. Funkcja diagnostyki on-line, pozwalająca na kontrolę funkcjonowania urządzenia poprzez łącze internetowe z dowolnego miejsca. Możliwość przenoszenia danych siecią wewnętrzną w formacie zgodnym z oprogramowaniem stosowanym w laboratorium (*.csv, *txt, *jdf…). Urządzenie wyposażone w ekran dotykowy, klawiaturę i mysz Funkcja automatycznego mycia i zerowania Możliwość analizy zimnych próbek-zintegrowany podgrzewacz Automatyczne czyszczenie układu pomiarowego i jego zerowanie Objętość pobieranej próbki: mniej niż 18 ml Dokładność: (Cv): < 0,5% Powtarzalność: (Cv): < 1% Zasilanie 100-240 VAC, 50/60 Hz Zużycie energii: <1000 VA Wymiary maksymalne 65cm x 70 cm x 45 cm (dł. x szer. x wys.) Zestaw startowy odczynników na co najmniej 10 tysięcy prób 2. Analizator jakości mikrobiologicznej i cytologicznej mleka 1 szt. Opis minimalnych parametrów wymaganych przez Zamawiającego: Zasada pomiaru: Cytometria przepływowa Badane parametry: Indywidualne komórki bakterii, komórki somatyczne Wydajność: 50 próbek/godz. komórek bakterii 50 próbek/godz. komorek somatycznych 25 próbek/godz. komórki somatyczne plus bakterie Zakres pomiarowy: 2000 do 10+mln bakterii/ml 0-10 mln komórek somatycznych/ml Dokładność: Sy,x <0,30 (log) Powtarzalność: SR < 0,06 (log) Przenoszenie: < 1% Zasilanie: 220 V AC Wymiary: max: 70 x 45 x 60 cm Ciężar: max 55 kg Objętość próbki: Ok. 8 ml Temperatura próbki: Ok. 40stopn.C Rodzaj próbki: Mleko o typowym składzie (krowie, kozie, owcze, bawole) Źródło światła: laser jonowy, Rozwiązania techniczne: sonda ultradźwiękowa, diagnostyka internetowa,-automatyczne dozowanie odczynników, standaryzacja i sprawdzania aparatu on-line w wybranym przez użytkownika momencie Aparat wyposażony w komputer z ekranem dotykowym, klawiaturę i mysz 3. Aparat do wykonywania posiewów spiralnych 1 szt. Opis minimalnych parametrów wymaganych przez Zamawiającego: Aparat do sterylnego wykonywania posiewów Pakiet posiewu Strzykawka o dużej pojemności zapewniająca dużą liczbę posiewanych płytek, liniowy profil posiewu i szeroki zakres logarytmicznych profili posiewu. Obejmujący następujące możliwości: 10, 200μl Log i 50, 100, 200, 500, 1000μl Lin – zapis daty, czasu, użytkownika, płytki id, sposobu posiewu, daty kalibracji, objętości posiewu, ustawień posiewu – Zapis danych przez USB, format pozwalający na bezpośredni zapis do Excel – Ethernet złącze do przesyłu danych/ pomocy serwisowej Wbudowany ekran dotykowy Oświetlony, zadaszony obszar roboczy. Autoklawowalna stacja mycia pipety Wbudowane źródło podciśnienia Możliwość poboru próbki z dowolnego pojemnika Min 2 litrowe zbiorniki na płyny robocze i ściek 4. Urządzenie do dynamicznych testów systemów udojowych z pakietem szkoleniowym 1 szt. Opis minimalnych parametrów wymaganych przez Zamawiającego: Urządzenie: – czas pracy na jednym ładowaniu baterii-do 16 h – pełne oprogramowanie do analizy na komputer PC z licencją na jednego użytkownika Aplikacja mobilna kompatybilna z systemami iOS i Android Dokładność pomiarów +/- 0,1 kPa Mocne i w pełni wodoodporne-IP67 Waga nie więcej niż 78g Czytelny wskaźnik poziomu naładowania baterii-min 5 diod Zaczep do kubka umożliwiający szybki i łatwy montaż Łatwy dostęp do danych Możliwość wykonywania następujących testów: testy dynamiczne (test w trakcie doju, test rutyny doju), testy statyczne-ISO6690 (testy pulsatorów, test wydajności pompy), test restrykcji systemu udojowego, test systemu myjącego, test wydajności doju. 3. Termin realizacji zamówienia-do 60 dni od daty zawarcia umowy. 4. Kryteria oceny ofert oraz ich znaczenie procentowe: Cena 100 % W zakresie kryterium Cena ocena nastąpi w skali punktowej od 0 do 100 pkt, według wzoru: najniższa cena brutto spośród złożonych ofert / cena brutto w ofercie badanej x 100 x 100%. 5. Sposób przygotowania oferty: 1) Ofertę sporządzić należy na załączonym druku OFERTA. Ofertę sporządzić należy w języku polskim, w formie pisemnej (można przesłać mailem), na maszynie, komputerze, nieścieralnym atramentem lub długopisem. Oferta winna być podpisana przez osobę upoważnioną. W przypadku składania oferty w siedzibie zamawiającego lub pocztą na kopercie należy umieścić napis Zapytanie ofertowe na aparaturę badawczą zadanie 1. 2) Do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo lub inne dokumenty upoważniające do złożenia oferty w imieniu wykonawcy i jego reprezentowania, chyba że wynikają one z ogólnodostępnych baz danych np. KRS/CEIDG. 3) Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę. 4) Wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty ponosi oferent. 5) Ostateczna cena oferty winna być podana w PLN w kwocie brutto, zaokrąglonej do dwóch miejsc po przecinku. Dodatkowo powinna zostać przedstawiona cena netto oraz wartość podatku VAT. 6) Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane. 7) Wykonawca może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę. 8) Termin związania ofertą wynosi 30 dni licząc od dnia składania ofert (wraz z tym dniem). 6. Ofertę złożyć można osobiście u Zamawiającego pok. 1043 lub pocztą lub pocztą elektroniczną na adres marta_paczuska@sggw.edu.pl 7. Ofertę złożyć należy do dnia 05.01.2024 r. godz. 12.00 8. Sposób dokonywania oceny ofert: 1) W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców złożenia wyjaśnień dotyczących ich treści. Niedopuszczalne jest prowadzenie pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących złożonej oferty. 2) Zamawiający poprawi w ofertach: – oczywiste omyłki pisarskie, – oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, – inne omyłki polegające na niezgodności oferty z treścią niniejszego zapytania i jego załącznikami, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty. 3) Zamawiający informuje, że w przypadku, jeżeli cena oferty będzie rażąco niska tzn. nierealna w odniesieniu do cen rynkowych lub budząca wątpliwości co do możliwości wykonania za nią całości przedmiotu zamówienia, Wykonawca zostanie wezwany do udzielenia wyjaśnień dotyczących ceny oferty. Brak ich złożenia lub brak uzasadnienia jej wysokości popartej dowodami (np. szczegółowa kalkulacja) spowoduje, że oferta nie będzie podlegała ocenie i zostanie odrzucona. Zamawiający odrzuci ofertę oferenta, który nie złożył wyjaśnień lub jeżeli dokonana ocena wyjaśnień wraz z dostarczonymi dowodami potwierdza, że oferta zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia. 9. Zamawiający może unieważnić przedmiotowe postępowanie w każdym czasie bez podania przyczyny. Zamawiający może także unieważnić postępowanie w sytuacji gdy cena oferty przekroczy kwotę jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. |