luty, 2025
04lut09:0010:00Udoskonalenie procesu przetwarzania produktów mlecznych
Szczegóły wydarzenia
Automatyzacja procesów w oparciu o pH in-line Zespół METTLER TOLEDO serdecznie zaprasza na seminarium internetowe na żywo
Więcej
Szczegóły wydarzenia
Automatyzacja procesów w oparciu o pH in-line
Zespół METTLER TOLEDO serdecznie zaprasza na seminarium internetowe na żywo pt: „Udoskonalenie procesu przetwarzania produktów mlecznych”. Spotkanie odbędzie się na platformie MS TEAMS 4 lutego 2025 roku o godzinie 9:00 oraz 16:00.
Podczas spotkania poruszone zostaną takie kwestie, jak:
- Wpływ pH na produkcję mleka
- Problemy z laboratoryjnym pomiarem pH
- Wartość ciągłych danych pH
- Jak najnowsze systemy pomiaru pH mogą usprawnić przetwórstwo mleczarskie?
Wyższa jakość i większa produktywność
pH ma ogromny wpływ na jakość i bezpieczeństwo żywności. Od dziesięcioleci producenci żywności wykorzystują wartość pH określoną przez pobranie próbki, aby sprawdzić postęp procesów produkcyjnych. Jednak próbka zapewnia wgląd w produkcję tylko w momencie jej pobrania, a jej pobranie i analiza wymaga znacznego nakładu pracy i czasu.
Podczas tego webinarium zobaczą Państwo, że nie tylko praca i wysiłek włożony w laboratoryjne określenie pH mogą być problematyczne; można przeoczyć również okazję do natychmiastowego zareagowania na nieprawidłowe operacje, a niepożądana aktywność mikroorganizmów i przypadkowe dozowanie detergentów CIP mogą zostać wykryte z opóźnieniem. Takie zdarzenia prowadzą do czasochłonnych i kosztownych działań naprawczych.
Przyjrzymy się, w jaki sposób ciągłe monitorowanie pH za pomocą czujników In-line może pomóc uniknąć wszystkich tych problemów, a także jaki pozytywny wpływ mogą mieć dane pH w czasie rzeczywistym na jakość produktu, koszty produkcji, bezpieczeństwo procesu i planowanie produkcji.
Pomiar pH In-line w przetwórstwie żywności i napojów jest utrudniony ze względu na kruchość szklanych czujników pH. Zaprezentujemy nowy, nietłukący się czujnik pH, który zapewnia dokładność i szybkość reakcji szklanych czujników pH, otwierając możliwości pomiaru In-line za pomocą bezpiecznej i łatwej w obsłudze technologii oraz usprawniając przetwórstwo mleczarskie. Omówione zostaną również właściwości czujnika podczas pracy i czyszczenia w obiegu zamkniętym (CIP).
Zarejestruj się już dziś! [kliknij]
Serdecznie zapraszamy do rejestracji i przygotowania pytań do naszych ekspertów.
Termin
(Wtorek) 09:00 - 10:00