luty, 2025

04lut09:0010:00Udoskonalenie procesu przetwarzania produktów mlecznych

Więcej

Szczegóły wydarzenia

Automatyzacja procesów w oparciu o pH in-line

 

Udoskonalenie procesu przetwarzania produktów mlecznych

 

Zespół METTLER TOLEDO serdecznie zaprasza na seminarium internetowe na żywo pt: „Udoskonalenie procesu przetwarzania produktów mlecznych”. Spotkanie odbędzie się na platformie MS TEAMS 4 lutego 2025 roku o godzinie 9:00 oraz 16:00.

 

Podczas spotkania poruszone zostaną takie kwestie, jak:

  • Wpływ pH na produkcję mleka
  • Problemy z laboratoryjnym pomiarem pH
  • Wartość ciągłych danych pH
  • Jak najnowsze systemy pomiaru pH mogą usprawnić przetwórstwo mleczarskie?

 

Wyższa jakość i większa produktywność

pH ma ogromny wpływ na jakość i bezpieczeństwo żywności. Od dziesięcioleci producenci żywności wykorzystują wartość pH określoną przez pobranie próbki, aby sprawdzić postęp procesów produkcyjnych. Jednak próbka zapewnia wgląd w produkcję tylko w momencie jej pobrania, a jej pobranie i analiza wymaga znacznego nakładu pracy i czasu.

Podczas tego webinarium zobaczą Państwo, że nie tylko praca i wysiłek włożony w laboratoryjne określenie pH mogą być problematyczne; można przeoczyć również okazję do natychmiastowego zareagowania na nieprawidłowe operacje, a niepożądana aktywność mikroorganizmów i przypadkowe dozowanie detergentów CIP mogą zostać wykryte z opóźnieniem. Takie zdarzenia prowadzą do czasochłonnych i kosztownych działań naprawczych.

Przyjrzymy się, w jaki sposób ciągłe monitorowanie pH za pomocą czujników In-line może pomóc uniknąć wszystkich tych problemów, a także jaki pozytywny wpływ mogą mieć dane pH w czasie rzeczywistym na jakość produktu, koszty produkcji, bezpieczeństwo procesu i planowanie produkcji.

Pomiar pH In-line w przetwórstwie żywności i napojów jest utrudniony ze względu na kruchość szklanych czujników pH. Zaprezentujemy nowy, nietłukący się czujnik pH, który zapewnia dokładność i szybkość reakcji szklanych czujników pH, otwierając możliwości pomiaru In-line za pomocą bezpiecznej i łatwej w obsłudze technologii oraz usprawniając przetwórstwo mleczarskie. Omówione zostaną również właściwości czujnika podczas pracy i czyszczenia w obiegu zamkniętym (CIP).

Zarejestruj się już dziś! [kliknij]

Serdecznie zapraszamy do rejestracji i przygotowania pytań do naszych ekspertów.

 

Udoskonalenie procesu przetwarzania produktów mlecznych

 

 

Termin

(Wtorek) 09:00 - 10:00

X
Skip to content

Jeśli chcesz kontynuować oglądanie tej strony musisz zaakceptować użycie plików cookie. Więcej informacji

UWAGA: W portalu stosowane są pliki cookie.
Korzystanie z portalu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu (komputerze, telefonie), na co wyrażasz zgodę. W każdym czasie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów znajdziesz na stronie Informacje o plikach cookies oraz Polityka prywatności.

Komunikat nawiązujący do nowelizacji Ustawy Prawo Telekomunikacyjne wchodzącej w życie dnia 22 marca 2013 roku.

Zamknij